Am pornit pe un drum placut, presarat cu zambetele si multumirile mele oferite proprietarilor de bloguri frumoase, a celor pe care ii urmaresc si pe care ii admir.
Primul kilometru de MULTUMIRI l-am construit pana la ANTZU, ma ocup de restul...sa vedem pana la cat voi ajunge...desi nu acesta este scopul.
Revin cu multumirile din nou pentru Antzu fiindca m-a salvat cu reteta la gemul de mere.Mi-am scos o masea de minte(chinuitoare si dureroasa situatie), am fost nevoita sa consum numai "moliciuni", iar gemul de mere si scortisoara..cu paine Wassa inmuiata, a mers de minune.
Tot de la Antzu am luat reteta de paine WASSA..care a iesit o TURTA WASSA. Fac eu iar pe "desteapta" si mi se pare aluatul cam uscat si mai adaug niste apa..cam multa. Nu era ea multa daca mai aveam faina integrala pentru completare. Deci iata o turta:
Doua turte indragostite..una wassa alta blonda, tinerica- "Painea pentru incepatori" de la AMA..
Asa am descoperit-o pe AMA...cu gandul la o reteta simpla si rapida de paine...este o paine foarte buna la gust. Eu am inlocuit 75% din cantitatea de faina alba, cu faina neagra, cred ca cea neagra este un pic mai grea (trebuie sa cercetez), s-a cam intins in tava painica...PAINICA MEA MARE CAT LUNA (haioasa si gustoasa...pentru consort a mers de minune unsa cu unt si sare).
Gata despre mine..revin cu multumirile:
Trimit imbratisarea, zambetul si multumirea pentru tine AMA...fiindca am petrecut momente frumoase in bucatarie gatind din bunatatile pe care le-ai postat (am primit laude de la "pofticiosii degustatori"), fiindca imi umplu cu placere putinul timp liber citind: http://amainbucatarie.blogspot.com/ si http://ama2675.blogspot.com/
Fiind ca lu' Alex ii place Jamie Oliver, mie imi place de Ama si niste musafiri au venit neasteptat...am avut niste motive pentru care am ales o reteta interesanta de PUI IN LAPTE A LA JAMIE, care s-a metamorfozat intr-un "pui seducator"
Reteta am luat-o de la Ama- http://amainbucatarie.blogspot.com/2009/06/pui-in-lapte-la-jamie.html, spre rusinea mea nu am avut salvie, dar oricum m-am convins ca o voi tine drept planul A in caz de orice urgenta, pentru musafiri de doua perje (vorba prealuata de la mamaia mea "Queen Meri" (cum o alintam)).
Nu sunt eu foarte vorbareata..dar comentez destul de des, il iau pe NU in brate:
eu nu mananc lamaie stoarsa in salata verde, mie nu imi place coaja de lamaie in prajituri. E cineva acolo Sus probabil ca ma iubeste mult si vrea mereu sa ma aduca pe o cale mai buna si frumoasa in viata (uneori e dureroasa sau trista metoda)deci revin (o cam iau pe aratura cu povestile)...asa..si mi-a scos in cale reteta asta de Porc cu mustar (oau..n-as fi zis despre mine ca voi manca sos de mustar si suc de lamaie (m-am surpins placut)).
Am pregatit totul pas cu pas, rezultatul a fost o bucurie intr-o farfurie: friptura de porc impletita placut cu gustul acru, dulce, picant al sosului si savoarea spanacului.
MULTUMESC AMA....si la fel de multa inspiratie si chef de "bucatareala" pe viitor
Fiind ca lu' Alex ii place Jamie Oliver, mie imi place de Ama si niste musafiri au venit neasteptat...am avut niste motive pentru care am ales o reteta interesanta de PUI IN LAPTE A LA JAMIE, care s-a metamorfozat intr-un "pui seducator"
Reteta am luat-o de la Ama- http://amainbucatarie.blogspot.com/2009/06/pui-in-lapte-la-jamie.html, spre rusinea mea nu am avut salvie, dar oricum m-am convins ca o voi tine drept planul A in caz de orice urgenta, pentru musafiri de doua perje (vorba prealuata de la mamaia mea "Queen Meri" (cum o alintam)).
Nu sunt eu foarte vorbareata..dar comentez destul de des, il iau pe NU in brate:
eu nu mananc lamaie stoarsa in salata verde, mie nu imi place coaja de lamaie in prajituri. E cineva acolo Sus probabil ca ma iubeste mult si vrea mereu sa ma aduca pe o cale mai buna si frumoasa in viata (uneori e dureroasa sau trista metoda)deci revin (o cam iau pe aratura cu povestile)...asa..si mi-a scos in cale reteta asta de Porc cu mustar (oau..n-as fi zis despre mine ca voi manca sos de mustar si suc de lamaie (m-am surpins placut)).
Am pregatit totul pas cu pas, rezultatul a fost o bucurie intr-o farfurie: friptura de porc impletita placut cu gustul acru, dulce, picant al sosului si savoarea spanacului.
MULTUMESC AMA....si la fel de multa inspiratie si chef de "bucatareala" pe viitor
5 comentarii:
iti multumesc mult pentru vorbele frumoase :) uneori am nevoie de feedback, de reactii umane, pentru ca dincolo de statistici si cifre seci am nevoie sa stiu daca cei care ma citesc chiar incearca retetele mele.
multumesc mult inca o data :)
buna! Iti multumesc pt "urmarire" ! Bine ai venit la mine pe blog! Vad ca tu nu ai widgetul pt persoane intereate :)
Craciun fericit! alaturi de cei dragi.
La Multi Ani! Un An Nou de milioane, cu pace si iubire, sanatatea si vise implinite!
La Multi Ani ! Bonne Année !
Trimiteți un comentariu