joi, 30 septembrie 2010

De toamna....

 Ce-am mai mancat in ultimul timp...nu toate la aceeasi masa

     Consortul a venit cu o noutate in materie de bucate...o recomandam, desi eu cel putin m-am gandit initial la un gust greu, dar e chiar interesant, ca o salata de icre (dar nu e).
     Felie de paine, unsa cu un strat finut de unt, un strat si mai finut de icre (se numesc Daneze, in borcan micut de sticla, se gasesc in orice magazin mC, K, M.I., S, M), stropite cu lamaie.
        
     El cu icrele, eu cu rosiile. Am vazut la televizor o reteta de tabbouleh, originala de la mama ei de acasa.      
      Mi-a ramas gandul la ea, dar nu am reusit decat o salata placuta, racoritoare cu doua rosii maricele, o legatura de patrunjel (tocat), feliute de ceapa rosie de apa, sare, seminte de in.
     Se poate manca si cu telemea de lapte de  vaca, luata din piata (e tot de la tara, undeva de prin imprejurimile Brasovului, siguranta e mai buna decat orice branza de la magazin)
      El ramane cu fineturile, eu trec la (lala la) lapte acru de casa...iau lapte de vaca, de la tara (am niste doamne de incredere), nu il fierb (http://www.cristianmargarit.ro/tag/lapte), il las la caldura pana se face numai bun de mancat cu lingura, cremos si acru
    Ardeii umpluti....sunt foarte buni...are Aphextwinz o reteta extraordinara http://aphextwinz.wordpress.com/2010/09/18/ardei-umpluti-fireste-altfel/ .
          Reteta mea e cam la fel dar mai dietetica, fara burghul (daca aveam faceam si un tabbouleh original) cu amestec de carne de porc tocata de mine acasa, o ceapa mica, un ardei gras taiat patratici, orez salbatic si suc de rosii. Orezul asta a facut  foarte bun amestecul, a potentat gustul carnii.


7 comentarii:

carmen spunea...

foarte frumos blogul tau, Teo! astazi l-am redescoperit. te privesc asa cu admiratie pt ca esti priceputa la gatit! eu sunt varza! de bruxelles!:))
numai o intrebare: referitor la ardeii umpluti. daca ma decid sa fac in curand, dupa ce ii bag in cratita ce pun langa? apa chioara sau direct un sos? sau ambele? si in ce cantitate?
mersi pusiii:***

Falvo spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

Zambetul vesel al Teodorei spunea...

Draga mea, faci un sos cu apa si bulion sau doar suc de rosii, ce ai tu la indemana...de abea astept sa imi trimiti o reteta de varza "ca la tine acasa" .te pup cu drag

Gabriela spunea...

Buune mancaruri!!!sa-ti fie de bine!

Rodie spunea...

Buna.

Sunt Cornelia si as vrea sa te rog daca esti dispus/a sa faci un schimb de linkuri cu siteul meu despre Rodie. Voi incerca sa acopar tot ce se poate despre fructul Rodiei.

Siteul se afla aici http://www.rodie.info/

Ma poti contacta folosind pagina de contact de pe site.

Astept un raspuns.
Multumesc pentru timpul acordat.

lauralaurentiu spunea...

Sa va fie de bine, toate arata foarte apetisant si sunt convinsa ca au fost delicioase! :)

Te rog frumos, daca doresti sa ma ajuti, o sa iti solicit un minim efort, acela de a inlocui in blogroll-ul tau Cuina Banateana cu Retete ca la mama (asa se numeste blogul meu de azi) si linkul este www.retetecalamama.ro. Iti multumesc din suflet. Laura Laurentiu - Retete ca la mama

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef