luni, 28 decembrie 2009

Drumul zambetelor si multumirilor- III - Sava Laura, Miha Simiuc, noi2 si bucataria lor, Laura Laurentiu, Teodora, Green Foot, Dana Tudor, Lissa, Laura Adamache



Sanatate, dragoste, fericire, intelepciune si noroc, clipe frumoase alaturi de cei dragi !!!

     Continui drumul multumirilor, al aprecierilor, al zambetelor ...sunt foarte multe...Nu vreau sa treaca anul fara sa nu insir alte cateva nume dragi: Sava Laura, Miha Simiuc, noi2 si bucataria lor, Laura Laurentiu, Teodora, Green Foot, Dana Tudor, Lissa, Laura Adamache
      Mi-am facut un carnetel cu retetele Doamnelor, pe care mi le-am propus sa le incerc., dar sunt atat de multe bunatati. Traiesc eu pentru a manca, dar pentru asta e nevoie de timp si mai ales de resurse (resursele se obtin prin munca, destul de multa). Mi-am propus insa sa fiu harnica si darnica, am experimentat cateva din bunatati, am dat si la altii sa guste...au devenit brusc fericiti...( e de bine!!!)



       Printre alergaturi la munca, la cumparaturi, la dentist...m-am jucat. Am "biscuit" mai mult noaptea, dimineata, dar m-am distrat de una singura, langa blatul de framantat. 

     Multumesc pentru retetele, pozele frumoase si motivele de inspiratie, am invatat de la fiecare cate ceva.
        Biscuitii de mai sus sunt facuti in urma cautarilor mele prin blogurile doamnelor:

   - GREEN FOOT-http://thegreenfoot.blogspot.com/-reteta de turta dulce... Mi-au placut asa de mult fetele ei vesele incat m-am hotarat sa le incerc. M-am jucat cu aluatul, care mi-a iesit din prima, am facut braduti, stele, inimioare. Pe unele le-am impodobit dupa indrumarile ei, pe altele le-am ferchezuit cum am vazut la DANA TUDOR-http://dana2dor.blogspot.com/-...o doamna care face expuneri din bunatati, foarte estetice.
    - SAVA LAURA- eu am facut biscuti dungati, dar sunt fratii fursecurilor simple cu nuci, pudrati cu zahar praf, la ea pe blog -http://savalaura.blogspot.com/- au iesit asa de buni, un gust delicios de la nuca...dau tarcoale si mai fur o steluta (ma lupt cu mine sa nu fur prea multe)
    - LISSA - de la care am preluat reteta de biscuiti spritati, fara ninsoarea de zahar praf de la sfarsit...mie imi plac simpli. Au iesit niste biscuiti fini si parfumati, numai buni de trimis la pachet peste mari si tari. Face Lissa niste torturiiii (mai frumoase ca la cofetarie)-http://torturilelissei.blogspot.com/
    - MIHA SIMIUC- o bunatate de pe blogul ei adunata- biscuiti cu gropite delicioase. Biscuitii mei nu au mai putut avea gropite, s-au desfigurat la copt, dar tot deliciosi au ramas :). Tot de aici de pe blog -http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/01/biscuiti-cu-gropite-delicioase.html- mi-am luat notitele pentru ultimul cheescake facut.


       -  TEODORA- http://gospodini.blogspot.com/- multe bunatati la ea pe blog. Eu pentru sarbatori am scormonit dupa ceva bun cu miere (am vrut sa folosesc mierea de salcam produse de albinele Chirilesti, sub atenta supraveghere lu' tata). Deocamdata am ales checul cu miere (vor mai urma si altele mieroase) pe care pot sa il denumesc SARBATOARE INTR-UN CHEC. (cel mai voinicel)


   - LAURA ADAMACHE-http://adamache-laura.blogspot.com/-mi-a furnizat reteta  de chec cu albusuri, fiindca am ramas cu destule de la Craciun. E greu, am atatea curiozitati de experimentat de la ea de pe blog. Am inceput cu cateva, dar mai sunt multeeee. Foarte buna si multumitoare (fiindca nu e o reteta pretentioasa) a fost pizza 8 minute in tigaie, curioase au fost si clatitele cu cele o mie si ceva de bule...

Pizzele si clatitele cu bulelelele
         - LAURA LAURENTIU- La ea pe blog -http://cuinabanateana.blogspot.com/- am participat la primea mea competitie in ale gatitului. A fost o competite cu mine insami, nu mai facusem pana atunci cozonac, plescavite, piept de pui in verdeturi aromate...si de atunci a inceput distractia care a continuat cu burek cu branza sarata sau dulce, briose, minunatii cu peste....Ultima nazbatie reusita din bucatarie a fost pastrav a la venitienne .

     - Ei 2 in bucataria lor- http://noi2inbucatarie.blogspot.com- mai am si de pe acest blog destule retete de probat (ma incanta cele de torturi (complicate, dar imi fac curaj intr-o zi)),  prima si foarte potrivita pentru masa de Craciun a fost rulada de spanac sau rol cu spanac (il recomand, daca se respecta instructiunile iese perfect)



Doamnelor dragi un MULTUMESC ZAMBARET din partea mea.  
Smiley
      Am o dorinta (pe care sper sa o pot duce la indeplinire): sa pot rosti cu incredere:" azi sunt calma, relaxata si linistita, sunt recunoscatoare pentru tot ce am si lucrez cu indarjire la propria perfectionare, sunt bland si generos cu semenii mei".... si sa fiu " recunoscatoare pentru toate darurile vietii pentru a vedea umea cu ochi limpezi si curati"....
Multumesc Oreste pentru DRUMUL FERICIRII:     
                                    http://codulluioreste.blogspot.com/

8 comentarii:

Miha spunea...

Ce de bunatati ai adunat pe masa. Felicitari!

Si multumesc din suflet pentru aprecieri. Sper sa rama si in anul urmator o sursa buna de inspiratie.

Pupici si imbratisari cu drag! Sarbatori fericite in continuare. La multi ani!

maria mihalache spunea...

Voi incerca si eu aceasta sursa.........imi place blogul tau.

maria mihalache spunea...

Noul an sa fie spumos, frumos si fericit!
La multi ani!

Zambetul vesel al Teodorei spunea...

Dragele mele MULTUMESC pentru aprecieri...va doresc un AN LINISTIT si FERICIT alaturi de cei dragi !!!!

noi2 spunea...

sincer, am ramas cu gura cascata :) foarte, foarte frumos ce ai facut tu! multumim mult de urari si iti uram si noi un an nou plin de sanantate, iubire si cat mai multe zambete colorate!! :) hugs!

Mrs. Green Foot spunea...

Fie ca anul acesta sa iti aduca cat mai multe zambete colorate!
O imbratisare larga si de la mine.

Mrs. Green Foot spunea...

Am o leapsa pt tine, sper sa o rezolvi zambind :)

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!